2023-2024 ÖĞRETİM YILI KAYIT – NAKİL KOMİSYONU KARARLARI

MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU

2023-2024 ÖĞRETİM YILI KAYIT – NAKİL KOMİSYONU

1.Mehmet Ulaş YILMAZ   (1. Sınıflardan sorumlu Md. Yardımcısı)

2.Faruk GÜLCÜ             (Ana Sınıflarından Sorumlu Md. Yardımcısı)

3. Ülkü ÇELİK               (Okul Aile Birliği Başkanı)

4……............               (Mahalle Muhtarı)

5.Arslan UĞURELLİ      (Öğretmen)

KAYIT – NAKİL KOMİSYONUNUN GÖREVLERİ

1-   Kayıt veya Nakil için başvuru yapan öğrenci velisinin

“ Milli eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmenliği”nin  kayıt zamanı ve kayıt yaşı başlıklı (11.) maddesine göre işlemleri uygun olanları onaylama ve kayıt işlemlerini bitirme.

2-    (11. ) Maddenin herhangi bir bendine uygun olmayan kayıt-nakil işlemleri olan velileri araştırma gerekirse bilgi amaçlı evrak isteme (İkametgâh belgesi- Su faturası –elektrik faturası vb.) bu evraklar bilgi amaçlı olup, muhafaza edilmeyecektir. Bu tür inceleme sonrası uygun görülen öğrenciler kayıt yapılacaktır.

3-   Şüpheli ya da, ispat etmekte direnen velilerin ilgili makamlara bildirilmesi ve bu makamlardan gelecek cevaplara göre olumlu olanların kayıtlarının yapılması, olumsuz olanların kaydının yapılmamasına karar verilecektir.

4-   Bu tür işlemler yapılırken öğrenci velisi ile münakaşa vb. olumsuz durumlar yaşanmaması için empati kurulması ve hoşgörülü olunmasına dikkat edilecektir.

5-   Bu uygulama adımlarını kayıt ve nakil yaptıracak öğrenci velilerimizin görmesi için okul ilan panosu ve okul web sayfasın da ilan edilmesine karar verildi. 01/08/2023

Selim ÇAKMAK

Okul Müdürü