T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / EFELER - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Kayıtlarımız 7 Ağustos 2023 Pazartesi günü başlayacaktır.

Ana okulu ve 1.Sınıf kayıtlarımız 7 Ağustos 2023 Pazartesi günü başlayacaktır.

MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU

2023-2024 ÖĞRETİM YILI KAYIT – NAKİL KOMİSYONU

 

1-   Mehmet Ulaş YILMAZ  (1. Sınıflardan sorumlu Md. Yardımcısı)

2-   Faruk DURUKAN (Ana Sınıflarından Sorumlu Md. Yardımcısı)

3-   Ülkü ÇELİK (Okul Aile Birliği Başkanı)

4-   …………….. (Mahalle Muhtarı)

5-   Arslan UĞURELLİ  (Öğretmen)

 

KAYIT – NAKİL KOMİSYONUNUN GÖREVLERİ

1-   Kayıt veya Nakil için başvuru yapan öğrenci velisinin

“ Milli eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmenliği”nin  kayıt zamanı ve kayıt yaşı başlıklı (11.) maddesine göre işlemleri uygun olanları onaylama ve kayıt işlemlerini bitirme.

2-    (11. ) Maddenin herhangi bir bendine uygun olmayan kayıt-nakil işlemleri olan velileri araştırma gerekirse bilgi amaçlı evrak isteme (İkametgâh belgesi- Su faturası –elektrik faturası vb.) bu evraklar bilgi amaçlı olup, muhafaza edilmeyecektir. Bu tür inceleme sonrası uygun görülen öğrenciler kayıt yapılacaktır.

3-   Şüpheli ya da, ispat etmekte direnen velilerin ilgili makamlara bildirilmesi ve bu makamlardan gelecek cevaplara göre olumlu olanların kayıtlarının yapılması, olumsuz olanların kaydının yapılmamasına karar verilecektir.

4-   Bu tür işlemler yapılırken öğrenci velisi ile münakaşa vb. olumsuz durumlar yaşanmaması için empati kurulması ve hoşgörülü olunmasına dikkat edilecektir.

5-   Bu uygulama adımlarını kayıt ve nakil yaptıracak öğrenci velilerimizin görmesi için okul ilan panosu ve okul web sayfasın da ilan edilmesine karar verildi. 01/08/2023

 

                                                                 Selim ÇAKMAK

                                                                   Okul Müdürü

SAYIN VELİLERİMİZ:

 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA OKULUMUZ BİRİNCİ SINIFLARIMIZA KAYIT ALANINDA BULUNUP GELMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİN VELİLERİ AŞAGIDAKİ KURALLARA UYARAK 07 - 31 AGUSTOS ARASI KAYIT YAPTIRMAK İÇİN OKULUMUZU ZİYARET EDEBİLİRLER.

 

KURALLAR

 

1-Kayıt, nakil vb. işler her gün Sabah saat 10.00-12.30 arası  Öğlen Saat 13.30-16.30 arası yapılacaktır. Lütfen zamana uyunuz

2-Telefon üzerinden okul resmi işler ile ilgili bilgi verilmeyecektir. Okul web sayfamız veya bizzat okula gelmeniz rica olunur

3-Kayıt, Nakil işlemleri sadece okul kayıt alanında bulunan ve kayıt listemizde bulunan öğrenciler kaydı yapılacağından misafir adres vb. uygulamalar ile kayıt işlemleri olmayacaktır.

kayıt veya nakil işlemleri için okula gelirken ikametgahınızı belirleyen Elektrik, su vb . Evrakları getirmeyi unutmayınız.

5-Okulumuzda kayıt esnasında herhangi bir para talep edilmesi gibi bir durum yoktur. sadece doldurmanız gereken belge ve evraklar bulunmakta ve öğrencinizin eğitim öğretim boyunca hijyen eğitimini sağlamak için almanız gereken temizlik malzemeleri vardır.

6-Okulumuzda özel sınıf uygulaması veya öğretmen tercihi uygulaması yoktur. Öğretmenlerimizin hepsi işini bilen kaliteli kişilikli öğretmenlerdir. Kura sonucu sınıf öğretmenleriniz belirlenmektedir. Bu konu ile ilgili teklif veya aracı kullanmamanızı önemle rica ederiz.

7-Birinci sınıflarımız 4-5 arası şube açılacaktır. Ortalama 30-35 arası öğrenci sayısı olacaktır. Sınıflar ve öğretmenler kura ile belirlenecektir.

10-Kayıt alanında ikamet etmek zorunluluğu vardır. İkametgâhınızı ispat etmek zorundasınız. Aksi durumda alacağınız cezadan sorumlu değiliz.

11-Kayıt yaş aralıklarına dikkat edelim. Kayıt erteleme durumunda olanlar Ana sınıfına yazılmaları durumunda okulumuzda yer yoktur

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.08.2023 - Güncelleme: 07.08.2023 17:22 - Görüntülenme: 220
  Beğen | 2  kişi beğendi