MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK ''ŞİDDET SIFIR ÖĞRETMENLER PEKİYİ''

Şiddet Sıfır Öğretmenler Pekiyi

Belirtmek isterim ki; bu ülkenin geleceğini hazırlayan öğretmenler olarak bizim birincil önceliğimiz, dağılmış durumda olan saygı ve sevgi çerçevesinin acilen yeniden sağlanmasıdır. •Eğitim çalışanlarına karşı, her türlü şiddete veya tehdide başvuran kişilere yönelik Türk Ceza Kanunu'nda ve ilgili mevzuatlarda yeni yasal düzenleme yapılması için bakanlıklar arasındaki işbirliği başlattık. •Şiddete maruz kalan eğitim çalışanlarına kolluk kuvvetleri ve yetkililer tarafından hızlı müdahalenin sağlaması için KIRMIZI TEBEŞİR mobil uygulama sistemi oluşturduk ve yaygınlaşması için çalışmalar başlattık. •Şiddete maruz kalan eğitim çalışanlarına bakanlığımızca hukuki destek sağlanacağı gibi, şikâyete gerek duyulmaksızın yasal sürecin bakanlığımızın ilgili birimlerince takip edileceği bir yapı kurduk. •Okullarımızda öğrenci-veli-öğretmenler arasında daha sağlıklı iletişim kurulabilmesi için görüşme ve ziyaretçi ortamları oluşturulması için çalışmalar başlattık.

Okullarda yaşanan şiddet olayları okul ortamını, öğrenci ve öğretmen motivasyonunu olumsuz olarak etkilemektedir. Eğitimciye yönelen şiddetin son bulması için konuyu bizzat takip ediyor ve toplumumuzdan bu konuda sonsuz destek bekliyorum.
Yayın: 24.11.2019 - Güncelleme: 24.11.2019 00:51 - Görüntülenme: 202
Kaynak: https://www.facebook.com/profdrziyaselcuk/photos/a.299603563935247/556637638231837/?type=3theater

Etiketler :
Ziya Selçuk,Meb,