T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / EFELER - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

DUYURU...Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 1-D Sınıfımızda florürlü vernik uygulaması yapıldı haberimiz EBA Haber'de yayınlandı.

Okulumuz'da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında "florürlü vernik uygulaması" yapıldı.

AYDIN - Efeler Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 'nda 1-D Sınıfımızda Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında "florürlü vernik uygulaması" yapıldı.Öncelikle doktorumuz  tarafından miniklere dişlerini nasıl fırçalayacakları,diş macununun miktarı, diş çürükleri gibi konularda bilgi verilerek sorularımız cevaplandı.Florürlü vernik, çocukların dişlerine sürülerek uzun vadede diş çürüklerinin önlenmesi sağlanıyor. Doğru diş fırçalama tekniği, çürük oluşturucu besinlerden uzak durulmasının önemi anlatılmaktadır. Aynı zamanda yapılan flor jel uygulaması ile erken yaşta diş çürümelerinin ve kalıcı diş kayıplarının önüne geçilmesi de en önemli hedefler arasında yer almaktadır. Bu ve benzeri uygulamalarla gelecek nesillerde ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalığı artırarak, önemli bir halk sağlığı sorunu olan diş çürüklerinin daha oluşmadan önce engellenmesi hedeflenmektedir.Ayrıca diş macunu ve fırçasından oluşan setleri dağıtılan minikler çok sevindiler. Aydın  Halk Sağlığı Müdürlüğü ekibine  öğrencilerimiz adına çok teşekkür ederiz. Haberimiz 18 Aralık 2019 günü yayınlanmıştır. https://www.eba.gov.tr/haber/1576657799

11-12-201911-12-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.12.2019 - Güncelleme: 24.03.2020 20:08 - Görüntülenme: 843
Kaynak: https://www.eba.gov.tr/haber/1576657799
  Beğen | 3  kişi beğendi