Mrt

3 D  sınıfı öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferi pano çalışmasını yaptılar.

Mrt

4/B Sınıfı öğrencileri Fen Bilimleri dersinde öğretmenleri Semiha Karataş   rehberliğinde mercimek ,un,toplu iğne,raptiye ve ataşlarin bulunduğu tabak içinden önce eleme yöntemiyle unu ayırdılar.Daha sonra mıknatıs yardımıyla toplu iğne, ataş ve raptiyeleri mercimeğin içinden ayırdılar.Daha sonra mercimek ile suyu birleştirdiler.Suyun içindeki mercimeği süzgeç kullanarak süzme yöntemiyle ayırdılar. öğrenciler Tuz ,seker ve su kullanarak şekerli su çözeltisini,tuzlu su çözeltisini hazırlayarak cozeltilerin ozelliklerini öğrendiler.Bir karışımın çözelti olması için karışımı oluşturan maddelerin karışımın içinde her yerde aynı miktarda dağılması gerektiğini öğrenen öğrenciler zeytinyağı ile suyun bir çözelti oluşturmadığını söylediler.

Mrt

Öğretmenlerin dijital becerilerini geliştirmek için Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan çevrim içi eğitimler, Öğretmen Bilişim Ağı'nda bugüne dek 605 bin 545 öğretmene ulaştı.

Öğretmenlerin dijital becerilerini geliştirmek üzere hayata geçirilen Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA), Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okul ve kurumlarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin erişimine sunuluyor.   Millî Eğitim Bakanlığınca, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden öğretmen ve idarecilere yönelik açılan 46 adet kurs ile bugüne kadar 605 bin 545 eğitimciye ulaşıldı.    Öğretmenler, ÖBA'daki eğitimlerini tamamladıklarında e-sertifikalarını MEBBİS "Hizmet İçi Eğitim Modülü"nden alabiliyor.   Öğretmenler ve yöneticiler, dijital becerilerini geliştirmeye yönelik tüm eğitimleri Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü web sayfasından takip edip eğitimlere https://www.oba.gov.tr/ adresi üzerinden katılım sağlayabiliyor.

Mrt

3-E Sınıfı Öğrencilerimiz basketbol ve voleybol çalışmaları yaptılar,birlikte oyun oynamaktan çok mutlu oldular.

Mrt

Bu yılda okulumuzun ETwinning okulu olması için öğretmenlerimiz çalışmalarına devam etmektedir.

Mrt

Nil Seda Demirbaş’ın yürüttüğü The Treasure in the Dustbin eTwinning projesi ile alakalı öğrencilerimize ortak olan diğer Ülkeler tanıtıldı. Ülke bayraklarını boyama çalışması yapıldı. Dünya küresinden İspanya , Portekiz ve Polonya ‘nın yerini bulma etkinliği düzenlendi.

Mrt

Öğrencilerimiz The Treasure in the dustbin projesiyle alakalı pano düzenlemesi yaptı.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Nil Seda Demirbaş ‘ın yürüttüğü e-Twinning projesi olan ‘The Treasure in the Dustbin ‘ ile ilgili öğrencilere e -Twinning tanıtımı yapıldı.

2/A sınıfı öğrencilerinden Melike Kümüştekin sınıf arkadaşlarına e-Twinningi tanıttı. Ön hazırlık yapan öğrencimiz arkadaşlarına proje sunumu yaptı.

Mrt

4-D Sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Özge ÇAKMAK rehberliğinde Görsel Sanatlar dersinde birlikte resim yaptılar.

Mrt

3-C Sınıfı Öğrencilerimiz öğretmenleri Muharem PETEK rehberliğinde birlikte meyve yediler.

Mrt

Bir milleti millet yapan özelliklerin tamamına ortak değerler denir. Milli marşlarda her toplumun kendine ait olan ortak değerlerinden biridir. Bayrak ve vatan sevgisinin bir tezahürü olan milli marşlar, milli duyguların en güzel ifade edildiği mısralardır.

İşte, İstiklal Marşı´mızda bizleri her okuduğumuzda yeniden heyecanlandırmakta, milli duygularımıza tercüman olmaktadır. Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı, Türk milletinin en buhranlı dönemlerinde Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde milli marşımız olarak kabul edilmiştir.

Okulumuzda 4-A ve 1-B Sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Esma KÖSEN ve Suat AYAN rehberliğinde İstiklal Marşımızın kabul gününde çok anlamlı bir program hazırladılar.Hazırladıkları programı başarılı bir şekilde arkadaşlarına sundular.

VİZYONUMUZ

Yaptığı doğru işlerle,önder olan ve örnek alınan,etkili ve nitelikli bireyler yetiştiren mensubu olduğu bireylerin gurur duyduğu saygın  bir eğitim kurumu olmaktır.

MİSYONUMUZ

Sorumluluklarının bilincinde yeniliğe ve gelişime açık davranışları ve başarıları ile çevresine örnek bireyler yetiştirmektir.

Mrt

Mehmet Akif ERSOY’un, Milletin hissiyatına tercüman olup milli mücadele ruhunu kaleme aldığı, Türk milletinin kurtuluş mücadelesini anlatan İstiklal Marşı’mız 12 Mart 1921'de Birinci Meclis'te kabul edildi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün üzerinden tam 103 yıl geçti. Mehmet Akif ERSOY’un, o günlerden miras kalan bir dileği vardı:

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Okulumuz 4/B sınıfı öğrencileri Fen Bilimleri dersinde öğretmenleri Semiha Karataş ile birlikte meyve salataları hazırlayarak saf ve karışım maddeler konusunu daha zevkli bir şekilde işlediler.

Mrt

4/C sınıfı Ogrencilerimiz öğretmenleri Filiz Toprak rehberliğinide  Matematik dersinde zaman ölçüleri konusunu işlerken hem Saat modeli yaptılar hem de meyvelerini yediler .