Kas

TÜBİTAK destek programlarının tanıtımı için adaylara Program ve Çağrı Sihirbazı hazırladı.

Bilindiği üzere, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından akademisyenlere, sanayicilere, kamu kurumlarına, girişimcilere ve öğrencilere birçok farklı alanda kapsamlı destekler verilmektedir.

Ancak, birçok araştırmacı, girişimci ve öğrenciler TÜBİTAK tarafından verilen desteklerden tam anlamıyla haberdar olamamaktadır. İşte bu sorunun çözümü için TÜBİTAK tarafından destek programlarının etkin bir şekilde tanıtımını yapmak ve başvuruya açık olan çağrıları sunmak amacıyla Program ve Çağrı Sihirbazları hazırlanmıştır.

PROGRAM SİHİRBAZINDA; TÜBİTAK'ta yürütülen tüm destek programlarını kapsayan bu bölümde, Destek Türü, Eğitim Durumu, Çalışma Durumu, Uyruk/Yaş, Destek Bütçesi ve Destek Süresi olmak üzere birçok farklı kriterde adaylar filtreleyerek kendilerine uygun destekler hakkında detaylı bilgi alabilmektedir.

ÇAĞRI SİHİRBAZINDA; TÜBİTAK'ta başvuruya açılmış çağrıları kapsayan bu bölümde, çağrılar Bilimsel/Teknolojik Alan, Destek Türü, İlgili TÜBİTAK Birimi, Kapsam ve Durum adaylarca filtrelenerek desteklere dair detaylı fikir elde edebilmektedir. Ayrıca, başvuruya açık olan çağrılarda sürekli izlenebilmektedir.

Program sihirbazına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Çağrı sihirbazına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

TÜBİTAK başvuru sihirbazı ile ilgili yardım dosyasına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Şiddet Sıfır Öğretmenler Pekiyi

Belirtmek isterim ki; bu ülkenin geleceğini hazırlayan öğretmenler olarak bizim birincil önceliğimiz, dağılmış durumda olan saygı ve sevgi çerçevesinin acilen yeniden sağlanmasıdır. •Eğitim çalışanlarına karşı, her türlü şiddete veya tehdide başvuran kişilere yönelik Türk Ceza Kanunu'nda ve ilgili mevzuatlarda yeni yasal düzenleme yapılması için bakanlıklar arasındaki işbirliği başlattık. •Şiddete maruz kalan eğitim çalışanlarına kolluk kuvvetleri ve yetkililer tarafından hızlı müdahalenin sağlaması için KIRMIZI TEBEŞİR mobil uygulama sistemi oluşturduk ve yaygınlaşması için çalışmalar başlattık. •Şiddete maruz kalan eğitim çalışanlarına bakanlığımızca hukuki destek sağlanacağı gibi, şikâyete gerek duyulmaksızın yasal sürecin bakanlığımızın ilgili birimlerince takip edileceği bir yapı kurduk. •Okullarımızda öğrenci-veli-öğretmenler arasında daha sağlıklı iletişim kurulabilmesi için görüşme ve ziyaretçi ortamları oluşturulması için çalışmalar başlattık.

Okullarda yaşanan şiddet olayları okul ortamını, öğrenci ve öğretmen motivasyonunu olumsuz olarak etkilemektedir. Eğitimciye yönelen şiddetin son bulması için konuyu bizzat takip ediyor ve toplumumuzdan bu konuda sonsuz destek bekliyorum.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TEMA vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında oluşturulan Sıfır Atık eğitim portalına www.sifiratiktema.org adresinden erişilmektedir. Öğretmenlerimiz bu portal üzerinden sıfır atık eğitimi ile ilgili tüm kademeler için etkinlik önerileri, sunumlar, posterler, çalışma kağıtları, proje önerileri ve oyun tabanlı dijital etkinliklerin de aralarında bulunduğu zengin eğitim içeriklerine ve materyallere ulaşabilmektedirler. Ayrıca 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde Sıfır Atık Eğitim Portalında bulunan eğitim içerik ve materyallerini kullanarak etkinlik gerçekleştiren öğretmenlerimize bir değerlendirme anketi uyulanacaktır. Etkinlikleri uygulayan ve anketi dolduran öğretmenlerimize TEMA Vakfı tarafından e-posta ile katılım sertifikası iletilecektir.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığınca UNESCO Türkiye Milli Komisyonu desteğinde özel eğitim öğretmenlerine yönelik otizm spektrum bozukluğu mesleki gelişim programı başlatıldı.

Mrt

OKULUMUZ REHBER ÖĞRETMENİ FİLİZ DÜVENCİ TARAFINDAN 02/04/2018 PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 13:00´ DA OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA AİLELERE YÖNELİK BAĞIMLŞILIKLA MÜCADELE KONULU SEMİNER VERECEKTİR SAĞLIKLI VE GÜVENLİ NESİLLER İÇİN ANNE VE BABALARIN BU SEMİNERE BİRLİKTE KATILMALARINI ÖNEMLE RİCA EDİYORUZ.